Gazdaság

Rogán Antal még mindig többet keres, mint Orbán Viktor

Mennyit keres Rogán Antal és Orbán Viktor, milyen autókkal járnak legújabban a miniszterek és államtitkárok – ez is kiderült a Miniszerelnöki Kormányiroda, a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Miniszterelnökség politikai vezetőinek juttatásairól közzétett dokumentumokból, amelyeket a Napi.hu nézett át.

A paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli minisztere, Süli János keresi a legtöbbet, az országgyűlési képviselői fizetésével együtt havi több mint bruttó hatmillió forintot, amit még egyéb juttatások is kiegészítenek. Orbán Viktor miniszterelnöknél (akinek miniszterelnöki illetménye és képviselői tiszteletdíja összesen bruttó 2,61 millió forintot tesz ki) nem csak Süli János és a szintén menedzserfizetésért, bruttó ötmillió forintért dolgozó Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter visz haza többet, hanem a helyettese, Semjén Zsolt és két minisztere, Rogán Antal és Gulyás Gergely is (ők bruttó 3,08 millió forintot).

Azok az államtitkárok, akik országgyűlési képviselők is (Fónagy János, Dömötör Csaba, Tuzson Bence, Potápi Árpád, Soltész Miklós) havi 2,4 millió forintot keresnek, míg a csak a minisztériumokban dolgozó államtitkárok 1,75 millió forintot.

Rogán Antal ennyivel keres többet, mint Orbán Viktor

A miniszterelnök kabinetfőnöke, Rogán Antal fizetése ebben a kormányzati ciklusban a 2018. májusi bruttó 1,1 millió forintról 2019 márciusára 1,98 millió forintra nőtt, azóta viszont nem emelkedett a dokumentumok szerint. Parlamenti képviselői alapbére ugyanakkor neki is nőtt, mint mindenkinek az idén, 1,1 millió forintra. A papírok szerint Rogán Antal 472 ezer forinttal keres többet Orbán Viktornál.

A felső vezetők éves cafeteriakerete 200 ezer forint. Az államtitkárok és miniszterek jutalomban is részesülhetnek, a miniszterelnök által meghatározott összegben. Az államtitkár jutalmára a tevékenységét irányító felettes miniszter tesz javaslatot – tavaly öten kaptak milliós jutalmat. Négy államtitkárnak szolgálati lakást is bérelnek.

Személyes használatra gépkocsit is kaphatnak a felső vezetők – tavaly év végén autócsere volt, új Skoda Superb és Skoda Kodiaq modelleket vettek át a miniszterek és államtitkárok. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal miniszter is lecserélte decemberben a hivatali autóját, az addig használt VW Multivant egy Skoda Superbre.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik