Gazdaság

A jegybank egykori agyát Orbán leigazolta

Miniszterelnöki megbízott lett Nagy Márton.

Immár Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank volt alelnöke is a miniszterelnöki megbízottak számát gyarapítja – szúrta ki a Portfolio.hu a kormány honlapján.

Különösebb hírverés nélkül kapta megbízást, június 15-ei hatállyal nevezték ki. Amikor május végén váratlanul lemondott, a távozását bejelentő közlemény jelezte, más fontos tisztsége lesz. Azt régóta lehetett tudni, hogy a jegybankban ő volt az agy, jellemzően őt tartották a valódi szakmai vezetőnek.

Hirtelen kellett távoznia a jegybank agyának
Nagy Márton viszonya régóta nem volt harmonikus a főnökével, Matolcsy Györggyel, de gyors távozása a munkatársait is meglepte. Fontos szerep várhat rá az ország második legnagyobb bankcsoportjában, ami most szerveződik.

Nagy Márton feladata a gazdaságpolitikai kérdésekkel kapcsolatos személyes szaktanácsadás, valamint a gazdaságpolitikai ágak működési összhangjának erősítése.

Jelenleg egyébként Orbán Viktornak vele együtt összesen 17 miniszterelnöki tanácsadója van. Közben eldőlt, hogy Nagy Márton helyett Virág Barnabás lesz a jegybank alelnöke.

Orbán Viktor javaslatára Virág Barnabás lesz az MNB új alelnöke
Áder János hat évre nevezi ki az új alelnököt.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel /24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik