Gazdaság

1,5 milliárdos állami megbízással indítja a hetet a 4iG

A Budapesti Értéktőzsde honlapján jelentette be a Mészáros Lőrinctől a felcsúti dollármilliárdos korábbi jobbkezéhez, Jászai Gellérthez került 4iG Nyrt., hogy nyertes ajánlatot adott az Emberi Erőforrások Minisztériumának a Magyar Falu Program keretében a „Orvosi ellátást segítő orvosi eszköz mintaprogram” című alprogramhoz kapcsolódó informatikai rendszerek megvalósítása elnevezésű megbízására, amelynek értéke 1 milliárd 555 millió forint.

Versenyújranyitásos megbízásról van szó, mint írják:

a szerződéskötést követően a 4iG által megvalósítandó fejlesztések az egészségügyi alapellátás keretében végzett tanácsadási, prevenciós, illetve lakossági szűrésekhez kapcsolódó háziorvosi tevékenységek megfelelő informatikai támogatását fogják szolgálni.

Jászai decemberben együtt ebédelt Mészáros Lőrinccel, ami azért különösen érdekes, mert az utóbbi időben számos hír jelent meg arról, hogy Mészáros és a cégbirodalmában korábban kulcspozíciót betöltő Jászai között megromlott a viszony. A 444.hu arról írt: azzal, hogy a 4iG Nyrt. nevű informatikai vállalkozás Jászaira szállt, az informatikai piac kikerült a felcsúti milliárdos fennhatósága alól.

Mészáros a Four Seasonsben ebédelt egykori jobbkezével
Korábban arról szóltak a hírek, hogy a felcsúti milliárdos viszonya megromlott Jászai Gellérttel.

Kiemelt kép: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik