Gazdaság

Jászai Gellért: Megtiszteltetés volt Mészáros Lőrinc jobbkezének lenni

Ez a megállapodás nem csupán egy adásvételről szól, hanem hosszú távú partnerséget is jelent, amely keretbe foglalja majd az együttműködést Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatójával mind telekommunikációs, mind informatikai szegmens tekintetében – mondta Jászai Gellért, a 4IG elnök-vezérigazgatója a Figyelőnek adott interjújában.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Magyar Telekom és a Jászai Gellért irányítása alá került 4iG megállapodott, hogy a tranzakció sikeres zárásával a Magyar Telekom és a 4iG partnerségre lép a nagyvállalati és közszféra telekommunikációs szolgáltatásainak értékesítésében.

Az informatikai cégben Jászai Gellért júniusban vásárolt meg egy nagyobb részvénycsomagot a Mészáros Lőrinc Opus-Konzum birodalmától, amivel 40 százalék fölé emelkedett a saját tulajdonrésze. A T-Systems körüli tárgyalásokon Mészáros Lőrinc papíron csak kisebbségi tulajdonosként van jelen a 4iG-ben.

Jászai az interjúban arról is beszélt, hogy nemzetközi és hazai szakértőket egyaránt bevonnak az átfogó átvizsgálási folyamatba, hiszen a piacvezetői informatikai szolgáltatót tervezik megvásárolni. A vételár megállapodásuk szerint üzleti titok, ezzel kapcsolatban annyit árult el, hogy hazai viszonylatban kifejezetten nagy volumenű ügyletről van szó.

Választási rendszer, adó, közlekedés: ez kerülhet Mészáros jobbkezéhez a T-Systems megszerzésével
Dávid bekebelezi Góliátot. Elképesztő mennyiségű állami megbízás és referencia kerül így a Mészáros Lőrinc kisebbségi, Mészáros barátjának többségi tulajdonában lévő 4iG-hez.

Mivel a német anyavállalat, a Deutsche Telekom a világ egyik vezető távközlési szolgáltatója, egyben évtizedek óta az egyik legnagyobb befektető és munkáltató Magyarországon, Jászai természetesnek tartja, hogy a kormány kiemelt figyelemmel kezeli a magyar gazdaság egyik meghatározó szereplőjét.

Arra a kérdésre, hogy van-e összefüggés Mészáros Lőrinc érdekeltségének csökkenése és a T-Systems-ügylet között, a 4iG tulajdonosa azt felelte, a kettő egymástól teljesen független.

Mészáros Lőrinc tavaly nyár végén arra kért, hogy ezt a tőzsdei társaságot és ezzel együtt az új iparágat is irányítsam az akkor meglévő feladataim mellett

– fogalmazott, majd hozzátette, hogy év végére tudatosult benne, hogy ez az irányítás egész embert kíván.

Jászai közölte, megtiszteltetés volt Mészáros Lőrinc jobbkezének lennie, és büszke arra, amit az elmúlt három évben közösen felépítettek. Szerinte ebben nemcsak neki, hanem a teljes csapatnak fontos szerepe volt, azonban ma már nem abban a felállásban és üzleti kapcsolatrendszerben építkezik tovább, nem a Mészáros-csoport részeként, hanem önállóan.

Kiemelt kép: Jászai Gellért az InfoRádió Aréna című műsorában. Fotó: YouTube

Ajánlott videó

Olvasói sztorik