Gazdaság

Mészáros a Four Seasonsben ebédelt egykori jobbkezével

Mészáros Lőrinc hétfőn négyszemközt, nyilvános helyen találkozott Jászai Gellérttel. Az üzletemberek a Four Seasons hotelben ültek egy asztalhoz, és hosszan tárgyaltak egymással, erről a 24.hu egyik olvasója számolt be nekünk, de a találkozó tényét azóta kérdésünkre Mészáros környezetéből is megerősítették.

A közös ebéd azért érdekes, mert az utóbbi időben számos hír jelent meg arról, hogy Mészáros és a cégbirodalmában korábban kulcspozíciót betöltő Jászai között megromlott a viszony. A 444.hu arról írt: azzal, hogy a 4iG Nyrt. nevű informatikai vállalkozás Jászaira szállt, az informatikai piac kikerült a felcsúti milliárdos fennhatósága alól.

Jászai – aki az elmúlt években a Mészáros-birodalom fő intézője volt – az elmúlt fél évben lett a magyar IT-piac központi szereplője, miután Mészáros eladta neki a 4iG Nyrt. részvényeinek nagyobbik hányadát. A 4iG rövid idő leforgása alatt emelkedett a kormány számára is kiemelten fontos stratégiai cégek közé. Az igazi szárnyalás akkor kezdődött, amikor a cég 2018-ban a Mészáros-féle Opus-Konzum-birodalom fennhatósága alá került, most novemberben pedig már arról számolt be a tőzsdei gyorsjelentés, hogy a 4iG fennállása óta a legeredményesebb negyedévet zárták. Az informatikai cég 2019-ben már most 1,7 milliárd forintos adózott nyereségnél tart.

Az Mfor.hu keddi cikkében egyébként azt állítja, hogy a függetlenítés miatt megorrolt Mészáros saját IT-biznisz építésébe kezdett, és ezért indította el bizalmi emberén, Antal Kadosán keresztül az Est Média Vagyonkezelő Nyrt. és a Delta Systems megszerzését. Mészáros környezetében ezt az értesülést azonban nem erősítették meg, sőt forrásaink szerint valószínűtlen, hogy a tőzsdei céget össze lehet kötni Mészáros Lőrinccel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik