Gazdaság

Családja minden pénzét egy lapra tette fel az apa, milliárdos lett

A Portfolio szemlézte a MarketWatch cikkét, amiben Dan Conway történetét mutatták be. Conway a Szilícium-völgy egyik startupjánál volt középvezető, azonban megunta munkáját, illetve a bürokratikus, stresszes légkört és úgy döntött, hogy a saját lábára áll. Megkérdezte a feleségétől, hogy felteheti-e a három gyerekes család 100 ezer dolláros megtakarítását egy kriptodeviza-ügyletre, aki meglepő módon igent mondott.

Conway 6933 ethereumot (ETH) vett, átlagosan 14 dolláros áron. Eleinte nem jött be az ügylet: 40 ezer dollárra esett vissza a virtuális devizacsomag értéke, azonban a férfit ez sem rettentette el. 200 ezer dollárnyi jelzáloghitelt vett fel a lakására, majd még 16 750 ethereumot vett, átlagosan 11,21 dollárért.

A mesebeli fordulat pedig néhány hónap múlva bekövetkezett: az ETH pár hónap alatt egészen 1000 dollárig szárnyalt, így Conway kriptocsomagja 13 millió dollárt ért, amikor kiszállt. A befektető még a kriptopiac 2018-as összeomlása előtt eladta valutáját.

Összességében a kereskedő azt javasolja annak, aki azon gondolkozik, hogy utána csinálja, amit tett, hogy ne tegye:

Még mindig hiszek a kriptó visszatérésében, de nem javaslom senkinek, hogy lemásolja, amit én csináltam. Minden olyan sztorira, mint az enyém, száz olyan jut, hogy mindent elbukott az ember. Én is könnyen így járhattam volna.

Gépaggyal jósolja a bitcoin árát egy magyar startup
Világelsőként, gépi intelligenciával jelzi előre a kriptovaluták jövőbeli árfolyamát egy magyar startup.

Kiemelt kép: iStock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik