Gazdaság

Városligeti kutyafuttató, botanikuskert, sportpályák – annyit visznek el, mint a nagy játszótér

Az állami tulajdonú Városligeti Ingatlanfejlesztő  Zrt. október végén adta át az ország legkomplexebb és legkorszerűbb játszótereként beharangozott beruházását a Ligetben. A zrt. a nagyszabású megnyitó apropóján arról nem nyilatkozott, hogy pontosan mekkora összeget költött a terület átépítésére. A játszótérrel kapcsolatban két közbeszerzési pályázatot hirdettek, a 24.hu ezek alapján számolt be arról, hogy nettó 3 milliárd forintra kötöttek szerződést, amiben a felszerelések, a játékokat, és egyéb ligeti létesítmények is benne voltak.

Az Ár-La Kft.-vel építési munkákra szerződtek összesen 1,9 milliárd forintra, a debreceni székhelyű S-TÉR Kft.-vel pedig 3,1 millió euró vállalási díjra állapodtak meg.

A játszótér építője azóta pontosabb pénzügyi adatokat bocsátott a 24.hu rendelkezésére.

Az Ár-La Kft. közölte, hogy az elnyert 1,9 milliárd forintból csak 450 milliót fordítottak a 13 ezer négyzetméteres nagy játszótér kialakítására. A szerződéses összeg nagyobbik része más, a játszótérhez kapcsolódó létesítményeket szolgál. A fennmaradó 1,45 milliárd forintból a futókör, sportpályák, a Kis botanikus kert felújítása, valamint külön kis- és nagytestű kutyák számára létesített kutyafuttató kialakítását kell finanszírozni.

Ezek szerint a nagy játszótér kialakítására, amelyet az Ár-La Magyarország Kft. kivitelezett, négyzetméterenként bő 34 ezer, a játékokkal együtt pedig, amit az S-TÉR Kft. szállított, 111 500 forintot költött a városligeti építkezéseket menedzselő állami ingatlanfejlesztő.

Kiemelt kép: 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik