Gazdaság

Kanadai magyar nyugdíjasok összegyűjtik a kapott rezsiutalványokat, majd hazánkba küldik őket

Észak-Amerikában élő idős magyarok is megkapták a 9 ezer forintos magyar rezsiutalványt, egy csoportjuk pedig most összegyűjti ezeket, hogy elküldjék őket Magyarországra, írja az Átlátszó.

A kecskeméti szocialista Király József még októberben kapott egy levelet, amiben az állt, hogy „egy régi, kanadai-magyar nyugdíjas megkért, hogy küldjem el ezeket a rezsi-utalványokat azzal gondolattal, hogy valaki fogja tudni használni”

A politikusnak levelet küldő amerikai magyar férfi most elmondta:

körülbelül két héttel ezelőtt voltunk Torontóban, Kanadában, korábban ott éltünk 21 évig, onnan költöztünk Kaliforniába. Rokonokat látogattunk és találkoztunk egy ma már 93 éves magyar hölggyel is, aki a kezembe nyomott egy levelet, hogy nézzem már meg, mi van benne. Mert már el sem tudta olvasni. Amikor megtudta, mi van benne, meglepődött.

Hozzátette, mivel a rezsiutalványt kint nem tudják semmire használni, kidobnák, ezért úgy döntött, hogy hirdetést ad fel, hogy akinek ilyen utalványa van, küldje el neki, ő pedig továbbítja Magyarországra.

Király József megjegyezte, hogy a visszaérkező rezsiutalványokat civil szervezetekkel közösen osztják szét a nehéz helyzetben élő családok között.

Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik