Gazdaság

Tavaly több mint 120 lakást adtak el Budapest legdrágább utcáiban

Több mint százhúsz lakást értékesítettek tavaly azokban a budapesti utcákban, amelyekben az átlagos négyzetméterár meghaladta az egymillió forintot — írta meg a KSH adatai alapján a Magyar Nemzet.

Összesen tizenkilenc olyan közterületet találni Budapesten, ahol átlagosan legalább egymillió forintos négyzetméteráron cseréltek gazdát a lakások 2018-ban. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Ingatlanadattárának adatai szerint ezek közül 15 az V. kerületben, kettő-kettő pedig az I. és a II. kerületben található.

A lap szerint

a belvárosi Dorottya utcai lakások a legdrágábbak, itt a vevők átlagosan 1,6 millió forintot fizettek egy négyzetméterért.

Meghaladta az 1,3 millió forintot a jellemző értékesítési ár a szintén belvárosi Vértanúk terén és a Vörösmarty téren is, a Vécsey utcában pedig mintegy 1,2 millió forintot tett ki a négyzetméterár. A Gellért-hegy oldalában fekvő I. kerületi Bérc utca volt a legdrágább nem belvárosi közterület, ott az értékesített lakások átlagára szintén elérte az 1,2 millió forintot.

Hozzáteszik: míg 2017-ben csak kilenc közterület érte el a milliós árszintet, számuk tavalyra megkétszereződött. Ráadásul míg két éve csupán néhány tucat adásvételt bonyolítottak e közterületeken, tavaly több mint 120-at.

Kiemelt kép: Vértanúk tere , Google Street View

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik