Gazdaság

Lebukott a luxusautókkal csencselő nógrádi testvérpár

Vádemelési javaslattal zárta nyomozását a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy Nógrád megyei testvérpár egyik ügyében. Az elkövetők, a jelek szerint luxusautókat adtak-vettek az áfaszabályok kijátszásával, strómanok bevonásával.

A testvérpár idősebb tagjának és társainak nem ez volt az egyetlen ügye, ugyanis jelenleg más ügyben is nyomoznak, szintén költségvetési csalás elkövetésének megalapozott gyanújával. A most lezárt ügyben kiderült, hogy a testvérek az érdekeltségükbe tartozó külföldi cégek nevére vásároltak nagy értékű autókat, amiket strómanok vezette magyar cégeknek adtak tovább, végül a járművek többségét nagy haszonnal eladták. A sok cég közbeiktatásának célja minden bizonnyal a csaknem 60 millió forintos áfafizetés elkerülése volt.

Ha a bíróság megállapítja az elkövetők bűnösségét, az számukra akár öt év szabadságvesztést is jelenthet. A testvérpár idősebb tagja ráadásul visszaesőnek számít, hiszen 2011-ben a bíróság kimondta, hogy bűnös, mert okirat-hamisítást és adócsalást követett el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik