Gazdaság

Volt Fidelitas-elnökhöz és Rúzsa Magdihoz is jutott pénz a Miniszterelnökség kasszájából

A Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökség közzétette a 2019. április-júniusi időszakra vonatkozó szerződéseinek listáit a kormány.hu oldalon, ebben szúrta ki a Napi.hu, hogy a tárca milliókat fizet kommunikációs és ügyvédi tanácsokra eddig ismeretlen vagy Fideszhez köthető vállalkozásoknak.

Többek között:

  • 400 millió forintt jutott az utolsó Habsburg-trónörökös, az egykori európai parlamenti képviselő és közíró Habsburg Ottó hagyatékának nagy részét kezelő alapítványnak.
  • A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. (KKBK) a 2022-as férfi kézilabda Eb-re készülő új budapesti sport- és rendezvénycsarnok előkészítési feladataira 3,034 milliárdot kapott.
  • Az Áder János köztársasági elnök által létrehozott Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítványhoz 499 millió forint érkezett.
  • Az adófizetők pénzéből 6,4 millió forintot költöttek Varga Judit kommunikációs felkészítésére.
  • Petneházy Dávidnak pr-kommunikációs tanácsadásért legfeljebb bruttó 10,5 millió forintot fizetnek. Petneházy a Fidelitas Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei elnöke volt, a cégadatok szerint a Soroksári Hírlapot megjelentető Promotheus Agency Bt. beltagja és üzletvezetője.
  • Rúzsa Magdi fellépéséért 1,7 milliót számlázhatott menedzserének cége, a Daisy-Kép Reklámstúdió Bt., az énekesnő és zenekara az idei március 15. alkalmából az állami kitüntetések átadási ünnepségén adott műsort.

Kiemelt kép: MTI/Soós Lajos

Ajánlott videó

Olvasói sztorik