Gazdaság

Budapestre jött romantikázni egy brit pár, rémálmuk még mindig tart

Budapestre utazott egy romantikus hétvégére a 22 éves egészségügyi dolgozó Charlotte Smith és barátja, azonban a kirándulásnak csúnya vége lett — számolt be a DailyMail.

A pár két éjszakát töltött a háromcsillagos, budapesti BO18 szállodában, amely szolgáltatásaiért 56 ezer fontot, átszámítva csaknem 20 millió forintot számított fel a turistáknak. A gond nem a hotel díjszabásával volt: a két éjszakáért elvileg valamivel több, mint 169 fontot (körülbelül 59 ezer forintot) kellett volna kiszámlázniuk, azonban távozáskor véletlenül forint helyett euróban, hibás összeggel terhelték meg a vendég bankkártyáját. A recepciós a fizetést követően odaadta a kártyaolvasó gépből származó nyugtát, Charlotte Smith pedig aláírta, ugyanis azt hitte, hogy a hatalmas összeg forintban értendő.

Miután Charlotte és barátja elhagyták a szállodát, a foglalással foglalkozó munkatárs észrevette a hibát és engedélyezte az azonnali visszautalást. A nő számláján eredetileg 400 font volt, így egyenlege több mint 56 ezer fontos kerettúllépést mutatott a hiba utáni néhány percben. A lap szerint a hotel gyorsan korrigált és perceken belül visszautalta a különböztetet, Charlotte Smith azonban így is nehéz helyzetbe került, ugyanis bankja több 3500 fontot számított fel pénzváltási és tranzakciós költségként.

A károsult a lapnak azt mondta: egy hétig harcolt bankjával, hogy visszakapja pénzét, illetve számlájáról eltűnjön a terhelés. A bank azonban azzal védekezett, hogy a nő jóváhagyta a tranzakciót.

Nem csináltam semmi rosszat, de a bank mégsem segít

— nyilatkozta a DailyMailnek, hozzátéve: rémálomszerű helyzetbe került, mivel csaknem 4000 fontos mínuszban van és nem tudja használni folyószámláját sem. Sem az autója, sem a telefonja részleteit nem tudja fizetni, még ahhoz is családi kölcsönt kellett kérnie, hogy állni tudja a munkába járás költségeit.

A nő felvette a kapcsolatot a budapesti szállodával, amely elismerte, hogy hibát követtek el kijelentkezéskor. A szálloda szerint ők a teljes összeget visszautalták, így a 3500 fontos pluszköltségben nem illetékesek.

Kiemelt kép: Kisbendek Attila/AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik