Gazdaság

Öt magyar hotel is bekerült az európai gyógyszállodaláncba

Ensana márka alatt egyesült hétfőn Európa 26 legismertebb és legrangosabb gyógyszállodája, köztük öt kiemelkedő magyarországi hotel.

Az új lánc neve az „egészség” és a „gyógyulás” szavak latin megfelelőiből származik, és tükrözi a márka elsődleges céljait. A csoport Magyarországon kívül a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában és Romániában rendelkezik szállodákkal. A márka közleménye szerint ezzel megalakult Európa legnagyobb gyógyszállodalánca.

A hazai gyógyszállodák közül a budapesti Thermal Margitsziget és a Grand Margitsziget, a sárvári Thermal Sárvár és a hévízi Thermal Hévíz valamint a Thermal Aqua csatlakozott a márkához. Ezek a hotelek, illetve a többi magyarországi Danubius szálloda továbbra is az anyavállalat, a CP Holdings tulajdonában maradnak.

A márkát az egészség- és wellnessturizmus hatalmas globális növekedésére reagálva hozták létre. Ez a piac ma már 580 milliárd euró (639 milliárd dollár) értéket képvisel és becslések szerint 2022-re elérheti a 834 milliárd eurót (919 milliárd dollárt).

Kiemelt kép: Danubius Health Spa Resort Margitsziget (Thermal Hotel Margitsziget). MTI/Bizományosi: Jászai Csaba

Ajánlott videó

Olvasói sztorik