Gazdaság

Magasabb árakat hoz a fűtési szezon

Szeptemberben már javában keresgélnek azok, akik fával fűtenek, sőt azok is, akik csak rásegítés céljából vásárolnak tűzifát a gázfűtés mellé. A KSH adataiból jól látszik, hogy folyamatos a tűzifa árának emelkedése. Míg például 2018 januárjában 3600 Ft/100kg áron kínálták a tűzifát, addig az év végére már 3890 Ft/100kg áron lehetett hozzájutni.

És ebben az évben is emelkedtek már az árak, míg januárban 3900 Ft/100kg- ért vásárolhattunk tüzelőt, addig júliusban már 3960 Ft/100kg áron kínálták a tűzifát – írta a Hellóvidék.hu.

Tegyük hozzá,

  • a statisztika szerint tavaly is szeptemberben lódultak meg igazán a tűzifaárak, augusztusig mindössze 50 forintos emelkedés volt januárhoz képest és hasonló tendencia játszódott le az előző években is. Vagyis az őszjó eséllyel  újabb drágulást hozhat.
  • Ha egy kicsit visszább görgetünk a statisztikában, 2015 januárig, akkor az is látszik, hogy azóta több mint ezer forinttal lett drágább 100 kg tűzifa, ami 35 százalék feletti drágulást jelent bő négy év alatt.

A lap megemlíti, idén is folytatódik a szociális tűzifa akció, és táblázatot is közöl arról, melyik erdészetben mennyiért adják most a kályhába valót. Ezek szerint a tűzifa jelenleg köbméterenként 20-30 ezer forint között kapható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik