Belföld

Itt a tavasz, megjöttek a tűzifautalványok

Ilyenkor már leginkább csak vizes fát kapni, de a jogosultak többsége inkább mielőbb beszerzi a tüzelőt, mert az hónapról hónapra drágul.

A helyhatóságok megkezdték a 12 ezer forintos tüzelőtámogatási utalványok kiosztását, mondta a Népszavának Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke. A hivatalok mintegy tizede átvállalja a kiszállítás költségeit is, derül ki a cikkből.

Schmidt úgy véli: annak ellenére, hogy ilyenkor leginkább már csak vizes fát kapni, és a lehetőséggel a kedvezményezettek még a következő fűtési szezon elején is élhetnének, túlnyomó többségük mégis inkább mielőbb beszerzi a kevesebb, mint fél köbméter fát, már csak azért is, mert hónapról hónapra drágul a tűzifa.

Az Orbán-kormány még a választás előtti ígérgetés folyományaként döntött tavaly nyáron a 12 ezer forint értékű tüzelőjuttatásról. A Népszava megjegyzi: miközben a KSH legalább 800 ezer szilárd tüzelővel fűtő családot tart nyilván, a tavaly októberi határidőig csak 372 ezren jelentkeztek az ingyen tüzelőért. (Illusztráció: MTI / Koszticsák Szilárd)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik