Gazdaság

Ingyenkávéval érkezik a cseh magánvasút Budapestre

A RegioJet alacsonyabb árat és magasabb szintű szolgáltatást ígér a hagyományos vasúti szolgáltatókhoz képest.

Kedden már írtunk róla, hogy új, piaci alapon működő magán-vasúttársaság indít járatokat jövőre Budapest és Bécs között. A cseh RegioJet akkor még nem árult el részleteket terveiről, most azonban hivatalos közleményben erősítették meg, hogy 2020 júniusától naponta két vonatpárt közlekedtetnek majd a Prága – Brno – Bécs – Budapest útvonalon, a már meglévő Prága – Bécs viszonylat meghosszabbításával.

A közleményből kiderül, hogy a magánvonatokat belföldi utazásra nem  használhatjuk, viszont azt ígérik, hogy a legjobb áraikat nem korlátozott számú speciális ajánlatra korlátozzák, hanem akár még a vonat indulása előtti percekben is hozzá lehet jutni, ha van szabad hely.

Három osztályon – Standard, Relax és Business – lehet majd utazni a RegioJet vonatain, mindegyik magában foglalja a díjtalan helybiztosítást, az ingyenes kávét és frissítőket, a wifit, az ingyenes napilapválasztékot és a fedélzeti szórakoztató rendszer használatát, amelyen filmeket, zenét lehet elérni. Emellett az utasok ételt és italt is vásárolhatnak.

Ivana Kašická, a RegioJet ügyvezetője azt mondta, a Prága-Bécs járatukon már bizonyították, hogy sokkal magasabb szintű szolgáltatást nyújthatnak alacsonyabb áron a hagyományos vasúti szolgáltatókhoz képest.

Magyarország területén a Continental Railway Solution Kft. felel majd a RegioJet-vonatok közlekedtetéséért, a cég mozdonyvezetői, vezető jegyvizsgálói és más munkatársai felelnek a forgalmi és vasútbiztonsági kötelezettségek betartásáért. A fedélzeti szolgáltatások és menetjegyek értékesítéséért a RegioJet felelős. (Fotó: RegioJet)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik