Belföld

Jövőre magánvasúttal utazhatunk Budapestről Bécsbe

A cseh RegioJet piaci alapon nyújt szolgáltatást.

Jövő júniustól Budapest és Bécs között indíthat járatokat a RegioJet cseh magánvasút-társaság – írja a RegionalBahn.hu.

A RegioJet vonatai Prága és Bécs között már járnak, ezek közül hosszabbítanák meg napi két vonatpár útját a magyar fővárosig. A 2020. júniusában életbe lépő nyári vasúti menetrend szerint 7.45-kor és 15.35-kor indulhatnak a vonatok a Déli pályaudvarról, Hegyeshalomig Kelenföldön, Győrben és Mosonmagyaróváron állnak meg. A bécsi főpályaudvarra Wien-Meidling érintésével jutnak el, a kitérő azért szükséges, mert onnan érkezve már irányban állnak a szerelvények a Prága felé továbbhaladáshoz. Visszafelé 12.14-kor és 20.14-kor érkezhetnek a vonatok Budapestre.

A portál információi szerint a RegioJet piaci alapon jelenik meg nálunk, az állami kedvezmények nem lesznek érvényesek a vonatokon, kedvezményes jegyeket csak saját döntés alapján kínálnak. Jó eséllyel még így is versenyképes áron közlekednek majd az osztrák fővárosba.

Frissítés:

A RegioJet sajtószóvivője, Aleš Ondrůj közölte: jelenleg nem árulhatnak el részleteket jövőbeni terveikről, de annyit elmondhatnak, hogy Budapest és Magyarország mindig kiemelt helyen szerepelt távolsági vonataik fejlesztési tervében. Mint a szóvivő írja, a RegioJet sikeresen terjeszkedik vasúti és buszos szolgáltatásaival Közép-Európában, másfél éve indított Prága-Bécs járataik pedig több mint 80 százalékos átlagos kihasználtsággal közlekednek. Tavaly csaknem tízmillió utast szállítottak Ausztriában, a Cseh Köztársaságban és Szlovákiában, és mintegy négymillió eurós nyereséget értek el; idén mindkét szám növekedésére számítanak. Idén decembertől az egyik fő cseh vasútvonal üzemeltetését is átveszik az állami vasúttársaságtól.

(Kiemelt fotó: RegioJet)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik