Gazdaság

Évekig MSZP-s belépővel járkálhatott be a parlamentbe Sarka Kata párja

2007 és 2018 között állandó parlamenti belépővel járhatott az Országházba, valamint a Képviselői Irodaházba Bessenyei István — tudta meg az Index.

Az utóbbi időben már csak Sarka Kata bulvárszereplő-üzletasszony párjaként — meg nem erősített információk alapján férjeként — emlegetett Bessenyei István az állami megrendelésekkel bőven ellátott Valton-Sec Kft. kisebbségi tulajdonosa.

Bessenyeinek tavaly májusig Mesterházy Attila szakértőjeként volt belépője a Parlamentbe. 

A lap szerint az állandó belépésre jogosító szakértői kártyát 2007. január 29-én állították ki, és furcsa módon – noha hivatalosan minden egyes országgyűlési ciklus elején, amiként a szerződéseket és a foglalkoztatottakra vonatkozó adatokat, meg kell újítani a pártoknak vendégeik névsorát is – egészen 2018. május 31-ig érvényes volt. Hogy Bessenyei mikor, hányszor és miért élt ezzel a lehetőséggel, azt az Országház látogatási rendjét és a beengedést meghatározó illetékesek nem árulják el.

Az MSZP  sajtóosztálya nem is erősítette meg, de nem is cáfolta a lap adatait, azaz a Bessenyei István nevére kiállított állandó parlamenti belépő tényét, idejét, számát, ahogyan azt sem, hogy Mesterházy Attila szocialista képviselő kérte ennek kiállítását. Mesterházy Attila, az MSZP korábbi elnök-frakcióvezetője azonban megerősítette a lap értesüléseit és hozzátette: Bessenyei Istvánnak soha nem volt szerződése sem vele, sem az MSZP-vel.

Kiemelt kép: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik