Gazdaság

Olyan lepusztult volt a Club Aliga, hogy hazamentek a nagycsaládos üdülésről

Olvasónk Erzsébet-programos nagycsaládos üdülésre pályázott, és a második turnusban kapott helyet június 23-ától 27-éig a Club Aligában. A helyszínen azonban olyan körülményeket találtak, hogy inkább nem kértek az államilag támogatott üdülésből. Azt mondják, nem csak ők voltak ezzel így. A szálloda szerint panasz nem érkezett és nincsenek áldatlan körülmények. Mi sem bizonyítja jobban, hogy minden rendben van, mint hogy telt házzal üzemelnek. Információink szerint mégsem kizárt, hogy lesz valamiféle kártérítés az Erzsébet-programtól.

Lepusztult képet mutat az egykori pártüdülő

Nem mondhatni, hogy olvasónk nem volt körültekintő, mielőtt az ország másik feléből útra kelt volna a négynapos balatoni nyaralásra gyerekeivel és férjével. Mivel a recepción érdeklődésére azt mondták, ugyan nem ötcsillagos a hely, de családi nyaralásra megfelel, felkerekedtek. A nyáron ugyanis Erzsébet-szállodaként működtetik a Mészáros-Tiborcz-kör tulajdonába került hajdani kommunista pártüdülőt, a balatonvilágosi Club Aligát.

Már amikor az épületeket kívülről meglátták, rossz érzés töltötte el őket a málló vakolat miatt, de úgy voltak vele, ha bent rendben van, akkor nincs gond.

A szobába beérve viszont azt látták, hogy kosz van, dohszag, a fürdőszoba penészes, a szobákban a padlószőnyeg koszos.

Az anya úgy vélte, az állapotokon egy alapos takarítás (portörlés, lemosás, felmosás, porszívózás) sem segíthet. A takarítók is azt mondták, mindent elkövetnek, de csodákra nem képesek.

Olvasóink segítségét kérjük!

Ha volt Erzsébet-üdülésen, kérjük, írja meg, mikor, hol, hányan, hány éjszakára, mennyit kellett fizetni, és mennyi állt a voucheren, vagyis mennyit kapott az üdülésért a szálloda. Az információt a zsuzsanna.szabo@24.hu címre várjuk és bizalmasan kezeljük.

220 ezer forint négy napra

Mivel az Erzsébet-programon belül üdültek, ötüknek a négynapos ott tartózkodás mindössze 17 500 forintba került, amiért egy 220 ezer forint értékű vouchert kaptak, amit elvettek tőlük a recepción. Vagyis a szálloda ennyit kapott értük, és

ebből 202,5 ezer forint volt az állami támogatás.

Azt nem tudja, az Erzsébet-program oldalán szereplő fotók hány éve készülhettek, de azok gyönyörűek a valósághoz képest. Ezt szóvá is tette a helyszínen, mire jött egy öltönyös ember, akit megkért, adjon nekik egy másik szobát, ha van, ami nem ennyire lepusztult. Azt válaszolta, hogy mindegyik szoba ugyanolyan, illetve hogy telt ház van. És ha már idáig elmentek, szerinte azt a pár napot ki lehet bírni. Ők azonban nem maradtak ott a szálláson. Nem is érti, a helyszínen látott körülmények hogyan érhettek 220 ezer forintot. Mivel a gyerekeknek megígérték a nyaralást, és már az utazásra is költöttek nem kevés pénzt, végül 64 ezer forintból kibéreltek egy jól felszerelt apartmant a négy napra, ahol normális körülmények voltak.

Forrás: Erzsébet program

Lehet, hogy lesz kártérítés

Az Erzsébet-programnál azt javasolták olvasónknak, tegyen panaszt, és majd ők megkérdik a Club Aligát, tényleg olyan körülmények voltak-e, amit állít. Pár napra rá felhívták az Erzsébet-programtól, elnézést kértek a problémák miatt, és azt mondták, igyekeznek jobbítani, illetve a takarításnál nagyobb erőket bevetni. Olvasónk szerint ez jó, hiszen egy csomó hátra van a nyárból, legalább más családoknak jobbak lesznek a körülmények. Egy halvány kárpótlási ígéret is elhangzott, jelezték, hogy keresik a megoldást.

Nekünk az Erzsébet-program többszöri kérésre sem válaszolt, azaz nem erősítették meg, amit olvasónk állított, de nem is cáfolták. A szálloda viszont igen.

A szálloda visszautasítja, hogy áldatlan állapotok lennének

A Club Aliga szállodaigazgatója, Nagy Balázs azt írta, a június 23-i  ügyről nem tudnak, hivatalos panasz nem érkezett. Furcsállta, hogy a család miért a sajtóhoz fordult, ahelyett hogy szállodának jelezte volna problémáját. Olvasónk erre azt mondja, azért az Erzsébet-programnak írt, mert azt mondták neki, oda kell benyújtania a panaszt. A helyszínen pedig jelezte a szállodának a problémáját, szóval tudniuk kell róla.

A szállodaigazgató hozzátette, munkatársaik szívesen állnak a vendégek rendelkezésére, problémáikat igyekeznek azonnal és a helyszínen megoldani. Nagy Balázs kijelentette továbbá, hogy új üzemeltetőként először nagytakarítást végeztettek az épületekben és a szobákban.

Tisztában vagyunk vele, hogy a létesítmények már nem mindenben felelnek meg a kor követelményeinek, ezért besorolás nélküli szálláshelyként működtetjük a létesítményt

– ismerte el.

A Club Aliga korábbi üzemeltetője az elmúlt év végéig – a jelenlegivel megegyező felszereltséggel és bútorzattal – szintén szálláshelyként működtette az épületeket és az üdülőkomplexum minden szükséges hatósági engedéllyel rendelkezik, tette hozzá.

Míg a szálloda működik, a Club Aliga területén az egykori villák jó része lepusztultan áll, használaton kívül. Fotó: 24.hu

A körülmények miatt nem távozott senki

Állítása szerint a szobák felszereltségéről az Erzsébet-programban résztvevők a szállásfoglalás előtt meggyőződhettek, és visszautasította, hogy a Club Aligában „áldatlan állapotok” uralkodnának. Mindent megtesznek a vendégek gondtalan pihenéséért, amit az is bizonyít szerinte, hogy éppen 90 család üdült ott július elején, illetve hogy szezon kezdete óta telt házzal működtek.

Nem tudnak arról sem, hogy a körülmények miatt távozott volna bárki, a júniusi időszakból csak olyan vendégről tudnak, aki a rossz idő miatt ment el. Felajánlották, hogy a család vegye fel velük a kapcsolatot, az ügy körülményeinek tisztázása és megnyugtató rendezése érdekében. A szállodaigazgató hozzátette, bérlőként a Club Aliga jövőben tervezett felújításáról nem illetékes nyilatkozni.

Úgy tudjuk, akik később mentek üdülni, azokat már máshol helyezték el, part menti apartmanokban, ahol minden rendben volt.

Egykor a pártállam Bahamája volt az üdülőkomplexum, íme regényes története:

A pártállam Bahamája volt, mostantól Mészáros Lőrincé
A Club Aliga területén egykor Rákosi és Kádár nyaralt. Bemutatjuk, hogy lett a tehénlegelőből az elvtársak titkos kis világa, majd romhalmaz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik