Belföld

Nagycsaládosokat üdültetnek Mészárosék a Club Aligában

Ezen a nyáron Erzsébet-szállodaként működtetik a Mészáros-Tiborcz-kör tulajdonába került hajdani kommunista pártüdülőt, a balatonvilágosi Club Aligát – értesült a Narancs.hu. A 47 hektárt még Rákosiék államosították pártüdülő céljára, majd a rendszerváltás után Club Aliga névre keresztelt balatonvilágosi üdülőkomplexum Kádár-villástól, Castro-villástól, vitorlás- és hajókikötőstől tavaly került a Mészáros-Tiborcz kör érdekeltségébe egy izraeli hátterű cégtől.

Mészáros Lőrincé lett a balatonvilágosi Club Aliga
Az üdülőcentrum területén a szállás- és strandolási lehetőségen túl egy 167 férőhelyes kikötő is van.

Fekete Barnabás polgármester a Narancs.hu-nak elmondta, hogy sikerült megtudnia a tulajdonosok terveit:

Idén nyáron bizonyosan Erzsébet-szállóként üzemel, ami annál feltétlenül jobb, mintha üresen állna. Az előző tulajdonosok hagyták leromlani az épületek állapotát, így ma már nem csak a hajdani Kádár-villa megközelíthetetlen, hanem a szállodaépületek sem képesek eleget tenni a minőségi turizmus követelményeinek. Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az új tulajdonosok átnézik az üdülőkomplexum fejlesztésére korábban készült terveket és legkorábban két év múlva vágnak bele építkezésbe. Az ugyancsak elhanyagolt kikötő fejlesztésének azonban már nekifogtak.

Már az Erzsébet-program oldalán is az olvasható, hogy nagycsaládos pályázatnyerteseket vár a balatonvilágosi Club Aliga, június 7. és szeptember 1. között.

kiemelt kép: mti

Ajánlott videó

Olvasói sztorik