Gazdaság

Az Antenna Hungárián keresztül kapnak munkát az államtól Balásy Gyula cégei

A műsorszóró cég nyerte el a költségvetési szervek rendezvényeinek lebonyolítására kiírt közbeszerzést.

Nettó harmincmilliárd forintos keretmegállapodást kötött a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal a költségvetési szervek rendezvényeinek lebonyolítására az Antenna Hungária Magyar Műsorszóró és Rádióhírközlési Zrt-vel – írja a Napi.hu.

A portál megjegyzi, hogy az Antenna Hungáriának nem bejegyzett tevékenysége a rendezvényszervezés, az állami vállalat földfelszíni és műholdas műsorszórással, valamint üzleti távközlési szolgáltatásokkal foglalkozik. Mégis a cég dolga lesz a mintegy 1100 költségvetési szerv rendezvényeihez kapcsolódó szolgáltatások ellátása, a cateringtől a szállás biztosításán át a médiavásárlásig.

Az ajánlatból kiderül, hogy az Antenna Hungária alvállalkozókon keresztül látja majd el ezeket a feladatokat – ezek között szerepelnek a kormányzati kommunikációs kampányokat lebonyolító, Balásy Gyula érdekeltségébe tartozó cégek, így a a Lounge Design Kft., a Moonlight Event Kft. és a New Land Media Kft., valamint az államnak folyamatosan dolgozó őrző-védő cég, a Valton-Sec Kft. is. (Illusztráció: MTI / Komka Péter)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik