Gazdaság

Kiderült, miből futhatta szuperállampapírra a lakosságnak

Hétről hétre csökken ugyan a kereslet az új szuper állampapírra, a Magyar Állampapír Pluszra, de még mindig hatalmas mennyiségeket jegyez belőle a lakosság. A múlt héten például 117,7 milliárdért vettek belőle a megtakarítók. A júniusban indult állampapírból az első héten még 528, a másodikon 160, a harmadikon 193, a negyediken pedig 131 milliárdért vásároltak. Így összesen 5 hét alatt 1132 milliárd forint fogyott a papírból.

Az Azénpénzem.hu azt is felfedte, miből vehetett a lakosság ennyit a szuperállampapírból. Évek óta nem volt példa olyanra, mint ami májusban történt: drasztikusan, 193 milliárd forinttal csökkent a lakosság kezében lévő állampapír-állomány. A megtakarítók ugyanis már a júniusi szuper állampapírra készülhettek, ez derül ki az MNB adataiból. Vagyis a lakosság készülhetett rá, hogy a kamatadómentes, a korábbinál jobb kamatozású papírból vásároljon be.

Hogy miért és mikor előnyös az új, szuperállampapír, arról írtunk:

Ezért lehet bombasiker a szuperállampapír
Jó kamatot kínál, rugalmasan mozgósítható ha pénz kell és adómentes.

Vannak akik szerint a babaváró + szuperállampapír kombó simán nyerészkdeésre alkalmas:

Nyerészkedésre találták ki a babaváró hitelt és a szuperállampapírt
Még ha nem is születik gyerek, a tiszta haszon bő 400 ezer forint, egy gyereknél pedig már 2,6 millió, ha a hitelből állampapírt veszünk. Ingyenpénz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik