Gazdaság

Orbán Viktor nem tett le szívügyéről, az olimpiáról

A sportközgazdász szerint az infrastrukturális fejlesztések valódi célja az ötkarikás játékok rendezése.

A Klubrádióban Szabados Gábor azt mondta, minden jel arra utal, hogy Orbán Viktor nem tett le a budapesti olimpiáról. Az elmúlt években megvalósuló sportlétesítmény-fejlesztések célja kimondva-kimondatlanul ez.

5,9 milliárdért építhet fociakadémiát Mészáros érdekeltsége
A szombathelyi utánpótlás-nevelési centrum tervezését és építését csinálhatja a ZÁÉV.

A sportközgazdász szerint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) csak azt gátolná meg, hogy egy ország a rendezés elnyerése után kezdjen drága építkezésekbe. A NOB azt nem bánja, ha ezt már a pályázat előtt megteszi.

Márpedig néhány év múlva atlétikai világbajnokságot rendezünk, amihez felépül a megfelelő létesítmény, ahogy lesz egy minden eddiginél nagyobb, multifunkcionális kézilabdacsarnok is.

Ha ezek elkészülnek, akkor Budapest úgy pályázhat a rendezésre, hogy az új feltételeket mind teljesíti. 

A szakember emlékeztetett rá, hogy a 2024-es olimpiára beadott pályázatban az volt, hogy minden elkészül olimpia nélkül is. Ezt sokan kétkedve fogadták, de azóta is látjuk, hogy épülnek ezek a létesítmények.

Korábban a közvélemény-kutatásokon 40 és 60 százalék között ingadozott az olimpiát támogatók és ellenzők aránya. Az előző pályázat egyértelmű tapasztalata, hogy el kell nyerni az emberek támogatását, aminek jó eszköze lehet egy népszavazás – tette hozzá.

Orbán az olimpiáról: Álomgyilkosság történt
A miniszterelnök szerint a Momentum Mozgalom az új SZDSZ.

Fotó: Farkas Norbert / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik