Gazdaság

A Momentum elvenné az EU-pénzt Orbánéktól

Két leendő EP-képviselője azért is küzd, hogy legyen kötelező csatlakozni az Európai Ügyészséghez.

A Klubrádiónak Cseh Katalin azt mondta, szerinte Donáth Anna mandátuma fosztotta meg a Fideszt a kétharmadtól. A párt EP-listavezetője közölte, a következő EU-költségvetés tárgyalásakor kiállnak azért, hogy az uniós pénzek nagy része közvetlenül jöjjön  Magyarországra, valóban tehetséges pályázók nyerjenek és ne a kormány költhesse el azokat „korrupt módon, a haverjainak átjátszva”.

A legfontosabb, hogy kaptunk pénzt
A magyarok az életszínvonal emelkedését várták az Európai Uniótól, és ez részben be is jött. De félnek attól, hogy az unió korlátozza az ország döntéseit.

Szeretnék elérni azt is, hogy legyen kötelező az Európai Ügyészséghez csatlakozniuk azoknak a kormányoknak, amelyek EU-s pénzt használnak. Ebben segítségükre lesznek a Hadházy Ákos független képviselő által összegyűjtött aláírások, amelyek azt jelzik, ezt milyen széles körben támogatják a magyarok.

A többség szerint csatlakoznunk kellene az Európai Ügyészséghez
Úgy fest, a nagy többség nem bízik annyira a Polt Péter vezette nyomozóhatóságban.

Cseh Katalin az önkormányzati választásokról azt mondta, az ellenzéknek nem belső csatározásokkal kell foglalkoznia, nem technikai megállapodásokról kell a nyilvánosság előtt tárgyalnia. Vízióra, ötletre, programra van szüksége és a legjobb jelölteket kell megtalálni, olyanokat, akik nem hagyják, hogy még egy Elios-botrány megtörténjen. A Momentum kitart amellett, hogy mindenhol kihívónak kell állnia a Fidesz-jelölttel szemben.

Kiemelt kép: Cseh Katalin (balra) Donáth Anna a Momentum eredményváróján. MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik