Gazdaság

Egymilliós fizetéssel csábít egy német büfé magyarokat

pincerno(210x140).jpg (pincérnő, )
pincerno(210x140).jpg (pincérnő, )

A nyári szezon előtt komoly bajban van a hazai vendéglátóipar, hiszen külföldön az itthoni bérek többszörösét is meg lehet keresni.  Németországba kelet felől csábítják a munkaerőt, és ma már sok helyen kifejezetten párokat keresnek, hogy ne kelljen szétszakadniuk a családoknak. A Pénzcentrum.hu olyan hirdetésre bukkant, amelyben büfébe keresnek magyarokat havi 1 milliós fizetésért.

Az “Ausztriai – Németországi – Hollandiai – Svájci Munkalehetőségek” nevű Facebook-csoportban a németországi Heilbronn városába, a strand büféjébe keresnek magyarokat azonnali kezdéssel, méghozzá egy fiatalos párt. Elvárás a német nyelvtudás és egy saját autó, mivel a szállás 7km-re van a strandtól. Dolgozni azokon a napokon kell, amikor nem esik az eső, és van látogató a strandon, a napi étkezés a munkahelyen megoldott és ingyenes. Fejenként nettó 1600 eurót lehet keresni havonta, ketten együtt tehát 3200 eurót kapnak a párok, ami mai árfolyamon

1 millió 36 ezer 800 forintot jelent.

Rengeteg magyar dolgozik amúgy Németországban. Számuk 2018 végén meghaladta a 210 ezer főt, derül ki a német statisztikai hivatal (Destatis) áprilisban közölt adataiból. A Portfolio kicsit a részletekbe nézve azt is megállapította, hogy egyre kevesebb magyar megy el, közben viszont sosem született ennyi magyar gyermek kint.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik