Közélet

TGM: Orbán uralma vagy a kivándorlás

Az ország légköre elviselhetetlen, ez maradt a szelep - véli a filozófus.

A Klubrádió reggeli műsorában Tamás Gáspár Miklós azt mondta, valójában nem kell Orbán Viktor uralma alatt élni, az országot éppen a kivándorlás lehetősége tartja életben. A magyarok addig maradnak csöndben, amíg ezt megtehetik.

A filozófus úgy vélte, az agyonhajszolt emberek nem tudnak egymásról, a hatalom rá is játszik, hogy atomizálja a társadalmat, mert így a szolidaritás minimális, annak ellenére, hogy az ország légköre elviselhetetlen.

A Fidesz – Tamás Gáspár Miklós szerint – nem párt, hanem egy apparátus. Kettős állam létezik. Egyik része a féldiktatúra, a másik a gazdasági szféra. Mindkettő irányítója Orbán Viktor, aki Európában – hintapolitikájával zavart kelt –, de tényező.

Az EU már rég megbánta a kelet-európai bővítést.

Ezekkel az államokkal lehetetlen együttműködni, mert az unió nem állam ugyan, de jogállami szerkezetben működik. Ebben a rendszerben a „rosszaknak” is vannak jogaik, így szinte lehetetlen „kipofozni” egy országot az unióból.

Tamás Gáspár Miklós a legnagyobb bajnak azt tartja, hogy Magyarországon ellenőrzött lett a nyilvánosság, Meghatározza az egész rendszer jellegét, hogy megszüntették a szabad nyilvánosságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik