Gazdaság

Mészáros cége 15 milliárdos tőzsdei forgalmával lenyomta a Telekomot

Nagy forgalommal sokat emelkedett a Budapesti Értéktőzsde novemberben, de mindent vitt a legújabb Mészáros-papír, a 4iG, a hónapban 78 százalékos emelkedéssel — írta meg a Privátbankár.

A lap szerint novemberben a legnagyobb forgalmat az OTP tudhatta magáénak 200,8 milliárd forinttal, ami az összeforgalom 57,6 százaléka. Utána a Mol következett 53,5 milliárddal (15,4 százalék), harmadik helyezett lett a Richter 42,5 milliárd forinttal, 12,2 százalékkal.

A negyedik helyre a hónap sztárpapírja, a 4iG került bő 15 milliárdos forgalommal, megelőzve a Telekomot, melynek 13,2 milliárd forint lett a forgalma.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, 4iG több komoly informatikai vállalkozást tömörítő, 400 főt foglalkoztató cégcsoport, tavaly 16,9 milliárdos forgalmat realizált, de az elmúlt két üzleti évében veszteséges volt. A cég érintett volt a Microsoft hatalmas korrupciós botrányában is. A cégben pár hétig volt vezérigazgató az a Sagyibó Viktor, aki 2012 és 2016 között a Microsoft kormányzati üzletági igazgatója volt. Éppen a botrány miatt menesztették. Később Sagyibó a Miniszterelnökségen lehetett miniszteri biztos.

Mészáros Lőrinc eddig is érdekelt volt a 4iG Nyrt.-ben, októberben pedig tovább növelte részesedését. A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Konzum PE Magántőkealap a 4iG Nyrt.-ben fennálló szavazati jogának mértéke 44,62 százalékról 49,31 százalékra emelkedett, átlépve a 45 százalékos küszöbértéket.

Kiemelt kép: Besenyei Violetta/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik