Gazdaság

Újra kellene vizsgálni minden devizahiteles tartozását

Az LMP szerint az Európai Bíróság két döntése alapján újra kellene vizsgálni minden devizahiteles tartozását, és a kormánynak végre igazságot kellene tennie a devizahiteles visszaélések ügyében.

Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, az Európai Bíróság március 14-én ismételten egy olyan döntést hozott, ami egyértelműen mutatja, hogy a magyar kormány hibásan, az európai uniós joggal ellentétesen kísérelte megoldani a devizahitel problémát. Az ügyben született 2015-ös törvények a bankok érdekeit képviselték és egy nagyon szűk rétegnek biztosítottak lehetőséget “elfogadható módon kiszállni” a hitelproblémából – tette hozzá.

Csárdi Antal kijelentette: a mostani és a múlt év szeptemberi bírósági döntések alapján a magyar kormánynak és a törvényhozásnak feladata és kötelezettsége van ebben a kérdésben. Az LMP felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul hozzon igazságos döntést az ügyben, és számoltassanak újra minden devizahitelt, amit „tisztességtelen módon kényszerítettek a hitelfelvevőkre a bankok”.

A kormány és a törvényhozás első feladata, hogy amíg nem születik az ügyben döntés, függesszék fel a „devizahiteles kilakoltatásokat” – mondta az ellenzéki politikus.

Újabb szalmaszál a volt devizehiteleseknek
Mit jelent az EU Bírósága új ítélete a devizahiteleseknek, megsemmisíthetőek-e a szerződések?

Kiemelt kép: Vadnai Szabolcs/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik