Gazdaság

A Mészáros–Tiborcz cégé a Club Aliga

Az egykori pártüdülő területe, kikötői az Appeninn Holding többségi tulajdonába került.

Az Appeninn Vagyonkezelő Holding leányvállalata, az Appeninn BLT Kft. a vételár kiegyenlítésével lezárta a PRO-MOT Hungária Kft. 74,99 százalékos üzletrészének, a társasággal szemben fennálló követelések megszerzésére irányuló ügyleteket – tette közzé a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A felek tavaly nyáron jelentették be az adásvételt, amelynek értéke meghaladta a 14,1 millió eurót (mintegy 4,5 milliárd forint).

A Napi.hu emlékeztet rá, hogy a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt. Tiborcz István tulajdona, a cég pedig tavaly augusztusban vásárolta be magát az Appeninn Holdingba, amelynek legnagyobb részvényese a Mészáros Lőrinc milliárdos nagyvállalkozó fémjelezte Konzum-csoport.

A Club Aligát, a 47 hektáron elterülő egykori pártüdülőt 2007-ben privatizálták. Ekkor vette meg a teljes komplexum 37 hektáros területet és a 167 férőhelyes kikötőt a PRO-MOT Hungária Kft., amely később az állami tulajdonban maradt további 10 hektáros ingatlanrész 49 évre szóló vagyonkezelői jogát is megszerezte a Kincstári Vagyoni Igazgatóságtól.

A Club Aliga területén az Appeninn Holding továbbra is turisztikai célú fejlesztéseket akar megvalósítani a korábbi tulajdonos által készített évtizedes fejlesztési tervek felülvizsgálata után. Ha kell, a társaság új fejlesztési koncepciót dolgoz ki az ingatlan hasznosítására, és párbeszédre törekszik az önkormányzattal, illetve az üdülőtulajdonosokkal is.

Kádár János (Array)
Bárki megnézheti Kádár balatoni villáját
Itt nyaralt Fidel Castro és Nyikita Hruscsov is – privát moziterem és étellift is tartozott a közösségi házhoz.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik