Gazdaság

Hiába őrizte a siófoki polgármester az Elios-ügy dokumentumait, a rendőrség nem volt kíváncsi rájuk

Siófok független polgármestere, Lengyel Róbert a Szabad Pécsnek adott interjújában elmondta, hogy miután az OLAF megkereste a várost az Elios-ügy miatt, a város két közvilágítás-korszerűsítési beruházásainak dokumentumait elzáratta.

Mint mondta, arra várt, hogy a rendőrség megkeresse, és akkor majd rendelkezésükre bocsátja ezeket a dokumentumokat, majd meglepődve olvasta, hogy időközben lezárták a nyomozást, úgy, hogy nem is voltak kíváncsiak a nála lévő papírokra.

Ahogy korábban megírtuk, a rendőrség november elején jelentette be, hogy bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást az Eliosszal. Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője akkor azt mondta, az OLAF ajánlásai alapján a Pest Megyei Főügyészség által elrendelt nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda befejezte.

A Közbeszerzése Hatóság elnöke szerint az Elios-botrány csak egy felfújt téma
A nyomozást úgy zárták ki, hogy több érintett önkormányzattól a közbeszerzési papírokat sem kérték ki.

Az eljárás során jelentős mennyiségű iratanyagot foglaltak le és vettek – a társhatóságok bevonásával – revízió alá, elvégezték a büntetőeljárási törvény előírásainak megfelelő valamennyi nyomozati cselekményt, majd megállapították, hogy nem történt bűncselekmény, így az eljárást bűncselekmény hiányában megszüntették.

Később kiderült, hogy több érintett várostól sem kérték ki a problémás közbeszerzések dokumentumait, nem keresték meg sem a hódmezővásárhelyi, sem a siófoki önkormányzatot.

Kiemelt képünk a 24.hu montázsa, Tiborcz István látható rajta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik