Gazdaság

328 milliót költenek sminkesre, fodrászra és stylistra a köztévében

A stílus maga az ember, talán ezért kap havi 3,4 milliót a vezető stylist.

328 millió forintos keretszerződést írt alá a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) stylist, fodrász és sminkes szolgáltatásra november 6-án egy három vállalkozásból álló konzorciummal. A Közbeszerzési Hatóság honlapjára feltöltöltött szerződés (pdf-ben itt találja) szerint a sminkért a Make-Up Team Kft., a képernyős megjelenésért a Styling Szolgáltató Kft. felel, a fodrászokat Hair Team Kft. biztosítja.

A keretszerződés 12 hónapig vagy a keret kimerüléséig él, a szerződési időtartamot az MTVA kérésére legfeljebb két alkalommal, alkalmanként hat hónappal meghosszabbíthatják, ha a keret nem merül ki egy év alatt.

A szerződés szerint:

  • a vezető sytlist havi díja 3,4 millió forint + áfa (bruttó 4,3 millió forint)
  • a stylist tanácsadói tevékenység óradíja 5000 forint + áfa (bruttó 6350 Ft/óra)
  • az öltöztetés óradíja 2000 forint + áfa (bruttó 2540 Ft/óra)
  • az eseti fodrászszolgáltatás díja 14 500 forint + áfa alkalmanként (bruttó 18 415 Ft/alkalom)
  • a sminkes szolgáltatás óradíja 2650 forint + áfa (bruttó 3365 Ft/óra)

Az MTVA tavaly 298,2 millió forintos keretszerződést kötött ugyanezekre a szépészeti szolgáltatásokra, akkor Make-Up Team Kft. és a Styling Kft. mellett a fodrászokért felelős befutó a PFP Hungary Kft. volt.

A Make-Up Team Kft. és a Hair Team Kft. Rafai Attila tulajdona, a Syling Kft. Magyar Eszteré. A tavaly a fodrászokat szállító PFP Hungary Kft. pedig Rafai és Magyar közös vállakozása, a cég honlapja szerint leginkább PR és marketing tevékenységet folytatnak.

A közmédia idén 80,7 milliárd forintért gyárt műsorokat, tavaly a büdzsé 79,9 milliárd forint volt, jövőre pedig 92,7 milliárd forintból gazdálkodhatnak. Ez az összes magyar kórház teljes tartozásállományának csaknem kétszerese.

Kiemelt kép: Thinkstcok 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik