Gazdaság

Mészáros Lőrinc üzlettársa veszi át a Közgépet

A Közgép keddi rendkívüli állománygyűlésén jelentették be, hogy Nyerges Zsolt eladta a céget Szíjj László cégének, a Duna Aszfaltnak, írja a 444.hu. A cégbírósági iratok szerint a Közgép részvényesei október 31-én tartottak rendkívüli közgyűlést, ahol Nyerges és felesége bejelentették, hogy 30 százaléknyi részvénycsomagjukat eladták a Duna Aszfaltnak.

Nyerges a teljes igazgatósággal együtt lemondott a cég vezetéséről, új igazgatóságot nem neveztek ki, a céget mostantól a tiszakécsei vállalatot is vezető Tóth László irányítja majd.

Ahogy korábban megírtuk, Nyerges Zsolt még nyáron vette át Simicska Lajos teljes cégbirodalmát, a mostani tranzakcióval pedig az egykori központi cég Orbán Viktor környezetéhez került.

A 444 emlékeztet, hogy a Közgép leáldozásával párhuzamosan a Duna Aszfalt lett az új politikai helyzet legfőbb nyertese, a vállalat ugyanis két év alatt hasonló helyzetig jutott, mint korábban a Közgép, 2017-ben pedig már 19 milliárd forintos profitot termelt.

Szíjj László egyébként Mészáros Lőrinc társtulajdonosa egy horvát ingatlanfejlesztőben, október elején pedig ő is Garancsi István vendége volt Londonban a Chelsea-Videoton Európa Liga-csoportmeccsen.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Beliczay László

Ajánlott videó

Olvasói sztorik