Gazdaság

Újabb kis Tescót zártak be kis forgalma miatt

Keddig, július 28-ig volt nyitva, aztán végleg bezárt a Budapest XVIII. kerület, Kisfaludy u. 70. alatt működő kis Tesco, tudtuk meg. Az áruházlánc megkeresésünkre azzal indokolta a bezárást, hogy felülvizsgálták áruházaik teljesítményét, és ez alapján határoztak, vagyis nem volt elég nagy a bolt forgalma.

Az egység működtetésére felhasznált összeget pedig inkább más áruházaikba fektetik, és a bezárt pestszentlőrinci egységben dolgozók mindegyikének a közelben működő áruházakban ajánlottak fel munkalehetőséget.

Nagyon nehéz döntést kellett meghoznunk, ugyanakkor ez lehetővé teszi, hogy Magyarországon azokra a területekre összpontosíthassuk erőforrásainkat, amelyek igazán számítanak a vásárlóinknak és a cégnek egyaránt.

Hogy több egységüknél is rezeg-e a léc, magyarul várható-e még bezárás, arra a kérdésre nem reagáltak.

A lőrinci vásárlóknak közeli áruházaikat ajánlják (például KÖKI vagy Megapark hipermarket, Ady Endre utcai expresz) és az online bevásárlást.

A Tescónál 2015 elején 13 bolt bezárását jelentették be, 2016 végén pedig már bezártak a mostanihoz hasonló okból egy expresszt.

Jelenleg 112 hipermarketük és 93 kényelmi (szupermarket és expressz) áruházuk működik Magyarországon. Az elmúlt három évben új boltot nem nyitott a Tesco.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik