Gazdaság

Volt egy vb-meccs, amin kétszer annyi pénzt nyertek a magyarok, mint az ötös lottó eheti várható főnyereménye

A napokban a Világgazdaság írt róla, hogy fogadási rekordokat hozott a labdarúgó-világbajnokság Magyarországon, a 24.hu megkeresésére pedig most még pontosabb adatokkal szolgált a Szerencsejáték Zrt.

Kérdésünkre válaszolva arról írtak, a fogadói aktivitás növekedése már a vb első hetében megfigyelhető volt, amikor 30 százalékkal emelkedett a sportfogadásra beérkezett tétek összege az előző héthez képest. A világbajnokság első teljes hete (amikor már hétfőtől vasárnapig voltak meccsek) további növekedést eredményezett, ekkor a vb nyitóhetéhez képest még 25 százalékkal nőttek a tétek.

A legfogadottabb vb-esemény a beérkezett tétek tekintetében a Franciaország-Horvátország döntő volt. A fináléra 1,3 millió darab egységnyi fogadást kötöttek a Tippmixen és a Tippmixpron együttesen. A legkevesebb egységnyi fogadás az Oroszország-Szaúd-Arábia nyitómérkőzésre érkezett, de ez a szám is meghaladja az 1 milliót.

A legtöbb kifizetett nyeremény (a kiegészítő fogadási lehetőségek adatait is figyelembe véve) a Németország-Svédország csoportmérkőzéshez kapcsolódik, a találkozó kapcsán több mint 1,7 milliárd forint nyereményt könyvelhettek el a játékosok. Ez több mint kétszer annyi, mint az ötös lottó eheti várható 800 millió forintos főnyereménye.

A Franciaország-Horvátország vb-döntő is csaknem 1,5 milliárd forint kifizetését eredményezte. A világbajnoki mérkőzésekhez kapcsolódóan összesen közel 25 milliárd forintot fizettek ki.

Paul Pogba olyan beszédet mondott a vébédöntő előtt, hogy azt hallani kell
Bár Hugo Lloris volt a csapatkapitány, a középpályás volt a vezér.

A Portugália-Spanyolország csoportrangadó 3:3-as pontos végeredményére több mint 1600 fogadás érkezett be, és azok, akik ezt megfogadták 100-szoros nyereményszorzóval számolhattak. Csak ezen a fogadási soron 65,08 millió forint nyereményt vihettek haza a fogadók.

A vb-döntő pontos végeredményével kapcsolatban a fogadók kétezer tippet adtak le arra, hogy Franciaország 4:2-es sikert arat. A helyesen tippelők 110-szeres nyereményszorzónak örülhettek.

A vb-mérkőzésekre összesen több mint 84 millió egységnyi fogadás érkezett, ebből 1,2 millió volt élő fogadás.

A labdarúgó-világbajnokságok alkalmával az átlagos játékszámhoz képest megközelítőleg 30 százalékkal több játékos fogad a Tippmixpro játékban.

Kiemelt kép: AFP/Odd Andersen

Ajánlott videó

Olvasói sztorik