Élet-Stílus

Felgyújtotta a férfi a lottózót, ahol százmilliókat veszített

Négy év börtönbüntetésre ítéltek Kínában egy férfit, aki porig égette a lottókioszkot, ahol hét év alatt, összesen 6 millió jüant (kb 243 millió forintot) veszített el – írja a South China Morning Post.

A 41 éves férfi egy ingatlankezelő cégnél dolgozott, 2010-ben kezdett el lottózni. A játék gyorsan beszippantotta, alkalmanként 20 ezer jüant (több mint 800 ezer forintot) költött szelvényekre. Először a saját otthonát adta el a játékszenvedélye miatt, majd a szülei három ingatlanát is.

Időnként nyert ugyan, de összességében egyre többet veszített. Legnagyobb nyereményét, 1 millió jüant (valamivel több mint 40 millió forintot), négy éve tette zsebre, a családjának azonban nem szólt róla, inkább még több szelvénnyel játszott. A megszállott lottós először a családtól és a barátoktól kért pénzt, aztán uzsorásoktól. A felesége végül nem bírta tovább, elvált tőle.

Tavaly októberben, amikor az állásából is kirúgták, a férfi a lottózó tulajdonosától kért kölcsön, ám egy fillért sem kapott a rengeteg tartozása miatt. Ekkor előkapott egy üveg alkoholt, lelocsolta vele a lottógépet, majd lángra lobbantotta. A bíróságon azzal védekezett, hogy nem gyújtogatást, hanem öngyilkosságot tervezett, de nem fogadták el a magyarázatát.

 

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik