Gazdaság
Budapest, 2011. december 2.
Egy ügyfél intézi banki ügyeit az MKB Bank Váci utcai fiókjában, Budapesten.
MTI Fotó: Marjai János

Napokra bezárnak az MKB fiókjai

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2018. 06. 25. 11:16

Az MKB Bank Zrt. új informatikai rendszer használatára áll át, amely kizárólag a pénzintézet tervezett, időszakos informatikai leállásával valósítható meg. Az informatikai leállás 2018. június 29. (péntek) 17 óra 45 perc és 2018. július 5. (csütörtök) 8 óra között valósul meg.
Korábban a témában:

Az informatikai leállás időtartamán belül

  •  a 2018. június 29-e (péntek) 17:45 órától, 2018. július 1-je (vasárnap) 24:00 óráig, valamint a 2018. július 5. (csütörtök) 00:00 órától 08:00 óráig tartó időtartamokban az MKB Bank Zrt. elektronikus rendszerein ütemezett karbantartási és fejlesztési munkálatokat végez,
  • 2018. július 2. (hétfő), 2018. július 3. (kedd), és 2018. július 4. (szerda) napokon a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 2013. évi CCXXXVII. törvény 286. § (1) bekezdés c) pontja szerinti, könyvelési és pénztári szolgáltatásokra kiterjedő bankszünnapot tart. A bankszünnappal érintett napokon az MKB Bank Zrt. fiókjai zárva tartanak.

Az informatikai leállás időtartama alatt az MKB Bank Zrt. pénzügyi és befektetési szolgáltatásai, a bankkártya-szolgáltatás kivételével, sem személyesen, sem elektronikus csatornákon, sem a TeleBANKár ügyfélszolgálaton keresztül nem lesznek elérhetők.

Az MKB Bank Zrt. által kibocsátott bankkártyák vásárlásra és ATM-ből történő készpénzfelvételre, a korábban letöltött és telepített MKB Pay szolgáltatás pedig vásárlásra, a leállás időtartama alatt is használhatók a bankszámla, illetve a hitelkártyaszámla fedezetének összegéig. Az MKB Bank Zrt. a bankkártyaletiltás lehetőségét is biztosítja.

Fizetési és egyéb megbízások

  • elektronikus csatornán 2018. június 29. (péntek) 17:45-ig,
  • bankfiókban személyesen 2018. június 29. (péntek) 15:00 óráig nyújthatóak be.

Ezt követően, fizetési és egyéb megbízások legközelebb – elektronikus úton és személyesen egyaránt – 2018. július 5. (csütörtök) 8 órától nyújthatóak be.

Az MKB Bank Zrt. kéri ügyfeleit, hogy pénzügyi tranzakcióikat időzítsék az informatikai leállás időtartamát megelőző, vagy azt követő időszakra, illetve az eddig megszokott banki ügymenetük tervezése során vegyék figyelembe az informatikai leállásból adódó, időszakos változásokat.

Az MKB Bank Zrt. jelen tájékoztatása nem teljes körű, ezért az MKB Bank Zrt. kéri ügyfeleit, hogy olvassák el a részükre korábban megküldött, az átállással kapcsolatos hivatalos írásbeli tájékoztatókat.

Kiemelt kép: MTI/Marjai János

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

View of the Cerro Azul, in the Serrania La Lindosa -which had been declared Protected Archaeological Site of Colombia last May- in the Amazonian jungle department of Guaviare, Colombia, on July 2, 2018. 
Both the Serranias of Chiribiquete and La Lindosa had been closed to outsiders for many years during the armed conflict and are now opening up to scientific research.  / AFP PHOTO / Diana Sanchez

Egy lépésre vagyunk az összeomlástól

Kommentek

Pusztazámor, 2012. május 24.
A Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ lerakójának tetején ürít egy kukásautó. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. kukásautói szállítják a Budapesten keletkezett szemét egy részét a telepre.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.