Gazdaság

Orbán Ráhel turisztikai tanácsadó lett, máris csökkenhet a szállásadók áfája

Az európai viszonylatban is magas, 18 százalékos magyarországi áfakulcs rontja a piaci szereplők jövedelmezőségét, de egy új kormányzati döntés értelmében csökkenhet a forgalmi adó a belföldi szálláspiacon - mondta Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

A kormányzat a turizmus GDP-hez való hozzájárulását 10-16 százalékkal akarja növelni a következő 12 évben, ám ehhez csökkenteni kell a forgalmi adót – fűzte hozzá. Kifejtette, bár a jelenlegi adókulcs a csökkentett körbe tartozik, mégis csak három uniós tagállamban magasabb az áfakulcs, mint Magyarországon.

Orbán Ráhel a Magyar Turisztikai Ügynökség tanácsadója, különleges kapcsolata van a turizmussal, felelkedéséről bővebben itt írtunk:

Orbán Ráhel saját luxusszállóval erősíthet
Úgy tudjuk, ukrán befektetőket, sőt magát Mészáros Lőrincet is beelőzi a miniszterelnök lánya a felszámolás alatt álló egerszalóki Saliris Hotel megszerzésében. Az Orbán-lány alaposan felkavarhatja az állóvizet.

Juhász Péter múlt héten posztolt egy videót Facebook-oldalára, melyben arról beszél, hogy kapott egy videofelvételt, amin Orbán Ráhel arról egyeztet a Magyar Turizmus Zrt. legalább egy munkatársával, hogy van valaki, aki sok pénzt szeretne keresni a Magyar Államból, és ha van ellentételezés, az még jó is lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik