Gazdaság
Zagyvarékas, 2015. március 27.
Munkások egy Zagyva-híd pillérjén dolgoznak a leendõ M4-es autópálya Abony és Fegyvernek közötti szakaszának építésén Zagyvarékas közelében 2015. március 27-én. A kormány visszavonta az Európai Bizottságtól az M4-es projekt EU-s programként való elismertetését. Emiatt várhatóan felfüggesztik a jelenleg folyamatban lévõ beruházást és új közbeszerzési eljárást írnak ki.
MTI Fotó: Bugány János

Történelmi csúcson a betöltetlen álláshelyek száma

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2018. 06. 08. 11:57

Korábban a témában:

A Központi Statisztikai Hivatal első negyedévre vonatkozó adatai szerint 79 428 állás volt betöltetlen Magyarországon, ami tavaly év végéhez képes 8,5 százalékos, az előző év azonos időszakához képest pedig közel 33 százalékos növekedést jelent – írja az mfor.hu.

A legtöbb üres álláshely változatlanul a feldolgozóiparban van, számuk egy év alatt 43 százalékkal 24 396-ra emelkedett. 9104 betöltetlen pozícióval küszködik az adminisztratív és szolgáltatást támogató tevékenység ágazata: egy év alatt 72 százalékos növekedés volt megfigyelhető.

Két kritikus ágazat az oktatás és az egészségügy: előbbi területen úgy tűnik, javulás mutatkozik, hiszen az első negyedévre közölt 3450 betöltetlen állás az egy évvel ezelőttinél 9 százalékkal kevesebb, és tavaly év végéhez képest is csak minimális, 1,4 százalékos növekedés történt. Az egészségügy területén a friss statisztika szerint 8063 állás volt üresen az ágazatban, ami tavaly év végéhez képest 3,1, előző év azonos időszakához viszonyítva pedig 13,3 százalékkal több üres állást jelent.

Az építőipar is nyögi a munkaerőhiányt: az év első 3 hónapjában 4202 dolgozó hiányzott az ágazatból, ez 2017 végéhez képest 44, az egy évvel ezelőttinél pedig 33 százalékkal növekvő üres álláshelyet jelent.

Egyedül a kereskedelemben és gépjárműjavításban sikerült javulást elérni: 3 hónap alatt 17, egy év alatt pedig 4,6 százalékkal sikerült csökkenteni a betöltetlen pozíciók számát.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.