Gazdaság

Bécs egyik leggazdagabb emberével üzletel a nagytőkés Lázár János

Lázár János Ausztria egyik legtitokzatosabb, ókonzervatív nagytőkésének, az eurómilliárdos Max Turnauernek lett az üzleti partnere — írta meg a korábbi Miniszterelnökséget vezető miniszter vagyonbevallása alapján az Index.

87 éves Max Turnauer, Bécs egyik leggazdagabb iparmágnása és ingatlantulajdonosa, Lázár a lapnak azt mondta, hogy egy vadászaton mutatták be az üzletembernek, illetve a fiának, Stanislaunak.

Azóta többször találkoztunk, bizalmi viszony alakult ki közöttünk, és amikor tulajdonostársnak hívtak a magyarországi vállalkozásukba, igent mondtam

— nyilatkozta Lázár, aki 10 százalékos tulajdonrészt vásárolt a Divatcsarnok Projekt Zrt.-ben, amely az Andrássy út emblematikus áruházát birtokolja. A politikus vagyonnyilatkozatában emellett két új elem található: vett egy 5-ös BMW-t és áprilisban 8,1 százalékos tulajdonrész erejéig Lázáré lett a Batida vadászkastélyt (vagy vadászházat, az elnevezésből is vita kerekedett) építő cég.

Lázár Jánosnak legutóbbi, januári vagyonnyilatkozata szerint számos hódmezővásárhelyi, mindszenti és mártélyi ingatlanja, szántója, legelőe, erdője, mocsara és töltése, emellett összesen 54,8 millió forint pénzügyi jellegű megtakarításaés pár céges érdekeltsége is van, lyen például a jelképes részesedés nagybátyja gazdaságában, illetve az erdőgazdálkodással foglalkozó Erd Conditor SRL nevű kolozsvári cég száz százaléka.

Az Index cikke szerint Lázár a mostani vagyonnyilatkozatával nagytőkésként lépett elő, ugyanakkor továbbra sem egyértelmű, hogy honnan volt pénze az üzleti előrelépésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik