Gazdaság

Íme az új gazdasági csoda: Fidesz-hátszéllel lett milliárdos a kis médiacég

Az elmúlt két évben a nagyok árnyékában rohamos növekedésnek indult egy kis cég is a kormányzati reklámköltések piacán. A 2015 végén bejegyzett Magno Studio Kft. 2016-ban 2,5 milliárd, tavaly pedig 7,2 milliárd forint árbevételt ért el. Ami valóságos gazdasági csoda, hiszen 186 százalékos növekedést jelent egy év alatt. 

2016-ban 30,3 millió forint, 2017-ben már 130,7 millió forint volt a cég adózott eredménye.
Ez 431 százalékos emelkedés. Szóval igazán megérdemelték, hogy gazdasági csodaként emlegessék őket.

És ezt az adózott eredményt a tulajdonos Horváth László szépen ki is vette rendre osztalékként. Ja, és mindezt a bámulatos eredményt kettő, illetve ötfős dolgozói létszám mellett érték el.

Idén 3,8 milliárd forint landolt a cégnél a választás előtti kormánykampányokból, pedig még honlappal, Facebook-oldallal sem büszkélkedhet, tárta fel az Átlátszó. De a magíbzók így is tudták, hogyan érhetik el őket, ha szükségük van a szolgáltatásaikra.

A megbízók között volt többek között a a Polgárok Háza mögött álló Szövetség a Nemzetért Alapítvány, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar, a Miniszterelnöki Kabinetiroda (sorosozás), és kivették a részüket a Stop Soros kampányból, illetve a választások előtti  kormányzati propaganda költéseiből is részesedtek.

És itt még nincs vége a kedvező lapjárásnak, úgy tűnik például, a TV2 felületei már teljes egészében a Magno Studióhoz tartoznak.

Kiemelt kép: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik