Gazdaság

Egymilliós négyzetméterár lesz a belvárosi átlag

eladó ingatlan (eladó, ingatlan, )
eladó ingatlan (eladó, ingatlan, )

2020-ra egymillió forint feletti négyzetméterárakkal kell a belvárosban, elsősorban az V. kerületben számolni, amennyiben a jelenlegi ütemben drágulnak tovább az ingatlanok – derül ki a Duna House legújabb elemzéséből. A belvárosi árak már eddig is mintegy megduplázódtak az ingatlanpiaci fellendülés kezdete óta. Ugyanis míg

  • 2014-ben 420 ezer, addig
  • 2017-ben már 788 ezer forint volt az átlagos négyzetméterár.

A legfrissebb adatok szerint a növekedés továbbra sem lassul,

  • idén már a 900 ezer forintot közelítette az V. kerület átlagos négyzetméterára,

az ingatlanos cég adatai alapján. Így a jelenlegi növekedési ütemmel számolva két év múlva már a legtöbb V. kerületi ingatlan milliós négyzetméteráron fog elkelni. Jelenleg a lakások körülbelül harmada (30%) éri el lélektani határként emlegetett értéket, sőt az értékesített ingatlanok 13 százaléka az 1,1 millió forintos négyzetméterárat is meghaladta – fejtette ki a cég elemzési vezetője, Benedikt Károly. A vásárlások hátterében legtöbbször befektetési szándék állt, de előfordult olyan is, hogy a vevő nagyobb lakásra cserélte korábbi otthonát.

A kerület kis méretéből adódóan szinte bármely részén található ilyen magas négyzetméterárú ingatlan, így a kerület déli részén a Váci utcában, de az északi felében, a Hold utcában is értékesítettek ennyiért ingatlant a közelmúltban.

És az albérletek is elképesztően drágák:

Megfizethetetlenül drága az albérlet a főváros szívében
Kicsit kijjebb sem elég egy fél fizetés a lakbérre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik