Gazdaság

Nyomoznak a lovascentrum ügyében, amit csak az államtitkár veje használt

Költségvetési csalás gyanúja miatt.

Költségvetési csalás gyanúja miatt nyomozást rendeltek el a tápiószentmártoni lovascentrum ügyében – írja a hvg.hu.

A portál egy hónapja írta meg, hogy a 45,5 millió forint állami és uniós támogatásból épült létesítményt kizárólag Czerván György volt államtitkár, tápiószentmártoni fideszes képviselő veje használja. A központot szakmai továbbképzésre, és általános iskolások sportolására szánták, de a helyszínen se iskolásokat, se képzésen részt vevő lovasokat nem találtak.

Odaérkezett viszont Czerván veje, Galbács Ferenc, aki azt mondta, ő csak bértartó ott, de a helyiektől származó információk szerint csak ő használja napi szinten a lovascentrumot. Aztán beismerte azt is, hogy a lovak nem a sajátjai, hanem a szilvásváradi Állami Ménesgazdaság tulajdonában vannak. Azután elmondta, tényleg egyedül használja a létesítményt, a lovakat pedig azért kapta, mert a sportegyesület tagja. Azt is állította, hogy az általános iskolások képzése, sportolása nyártól valósul meg.

Czerván György akkor annyit reagált, hogy ha bárkinek törvénytelenség jut a tudomására, akkor tegyék meg a szükséges jogi lépéseket. Ezt meg is tette ifj. Bozsik József, aki a Jobbik színeiben indult a választáson, de nem jutott be az Országgyűlésbe.

A NAV Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága szerint felmerült annak gyanúja, hogy a jóváhagyott céltól eltérően használtak fel közpénzt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik