Belföld

Lószolárium? Lóhalálában menekítették ki az államtitkárt

Czerván György (czerván györgy)
Czerván György (czerván györgy)
Czerván Györgyöt kérdezni próbálták a lovas központról, amit veje használ.

A hvg.hu írta meg, hogy ifjabb Galbács Ferenc,  az államtitkár veje egyedül használ egy tápiószentmártoni lovardát, amit – a pályázat szerint – oktatási célra, gyerekeknek újítottak fel 45 millió forintnyi uniós pénzből. Erre próbálta reagáltatni a Hír TV a tápióbicskei csata emlékművének koszorúzása előtt Czerván Györgyöt, aki szégyent emlegetett.

Jobbik-tévének nem nyilatkozom, Soros-bérencekkel nem foglalkozom, szégyelljék magukat. Ez itt egy ünnepség lesz, tudják.

Az államtitkárral azért készült egy villáminterjú.

– Valami problémájuk van,  jogilag rendezzék, megvan a jogi lehetőség.

– Meg is történt, Bozsik József feljelentést tett.

– Ideje volt már.

– Ideje volt a veje ellen feljelentést tenni?

– Na, befejeztük, jó?

A stáb az ünnepség után sem volt sikeresebb, Czerván Györgynek ekkor már a biztonsági szolgálat segített elmenekülni a kérdések elől.

A választókerület szocialista jelöltje, Török Zsolt ennél átfogóbb képet adott, – utalva Tiborcz István sikereire is – azt mondta,

a Fidesz berkein belül a nemzet vejének lenni, vőnek lenni általában megéri, ez is bizonyítja. Hogyha igaz, amit a cikkben leírnak, akkor azt gondolom, politikailag végig kell gondolnia a politikai ellenfelemnek, hogyan tovább, akar-e továbbra is politizálni, vagy inkább a családi vagyont akarja gyarapítani.

A területen korábban Bozsik József édesapja is dolgozott. A fogathajtóbajnok azután lett kegyvesztett, hogy még szövetségi kapitányként kritizálta a szilvásváradi lovarda kivitelezését, pedig azt Mészáros Lőrinc cége végezte.

Kritizálni merte a Mészáros-féle kivitelezést, helyretette az államtitkár
"Szövetségi kapitány vagy, és a lovasszövetségnek a kormány adja a támogatást a működéséhez, ne vicceljünk már”.

Kiemelt kép: MTI / Földi Imre

Ajánlott videó

Olvasói sztorik