Gazdaság
Budapest, 2016. március 23.
A Fõvárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF) munkatársai szemétszállító jármûbe - kukásautóba - rakják, majd elszállítják a fõváros X. kerületének egyik utcájából a lakosság által elõzõ nap a járdára kitett, majd guberálók által idõközben jócskán széttúrt lomot.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Feljelentették Fóton, aki rosszul értesült és lomtalanított

24.hu
24.hu

2018. 05. 15. 14:31

Korábban a témában:

Fóton május 12-ei volt az egyik idei évre meghirdetett lomtalanítási időpont, azonban a hulladékok begyűjtésével és elszállításával foglalkozó cég április 18-án bejelentette, hogy szüneteltei ezt a tevékenységét. Úgy tűnik azonban, hogy ez az információ nemigen jutott el a helyi lakosokhoz, ugyanis sokan kirakták a meghirdetett időpontra és helyre a lomjaikat. Így most szeméthegyek tornyosulnak itt-ott, írta az Index.

A város mossa kezeit, hiszen mint a portálnak nyilatkozták, ők közzétették internetes és Facebook-oldalukon is, hogy elmarad a lomtalanítás, meg a helyi újságban szintén. De külön értesítést nem küldtek a postaládákba.

Ami külön pikáns: Németh József alpolgármester ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a rendőrségen mindazokkal szemben, akik lomtalanítási hulladékot helyeztek ki a közterületre.

A szemét elszállításáról a katasztrófavédelmi megyei igazgatósággal és az FKFV Zrt. munkatársaival egyeztet az önkormányzat, akik megkezdték a helyszíni szemlét, és ígéretet tettek arra, hogy a lomtalanítási hulladékot 72 órán belül ingyen elszállítják.

Kiemelt képünk illusztráció, MTVA/Bizományosi: Róka László 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.