Gazdaság

A CBA emblematikus vezére kihúzta a gyufát a nyugtaadás elmulasztásával rajta kapott miniszteri biztosnál

baldauf-laszlo-cba(210x140)(1).jpg (baldauf lászló)
baldauf-laszlo-cba(210x140)(1).jpg (baldauf lászló)

Ez finoman szólva sem fair, sőt sokan hátbatámadásnak élik meg

– így fogalmazott Szatmáry Kristóf, kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztos azzal kapcsolatban, hogy Baldauf László, a CBA korábbi elnöke sorra szabadult meg boltjainak üzemeltetésétől a választások előtti hónapokban és utána is. Előbb a Lidl-nek adta el pár bolt üzemeltetési jogát, aztán pár hete jelent meg a hír, hogy a Spar is átvesz tőle üzleteket (a helyiségek után bérleti díjat szed Baldauf). De más CBA-vezetők is tárgyaltak vagy talán még mindig tárgyalnak arról, hogy ők is átadják boltok üzemeltetését multiknak.

Pikáns, hogy miközben Szatmáry kereskedelempolitikáért felelős miniszteri pozíciót töltött be, ezalatt előbb feketefoglalkoztatáson kapták a hatóságok a családi cég egyik boltját, aztán a 24.hu videofelvételekkel is igazolta, hogy egy másik zöldség-gyümölcsös üzletükben sokszor nem adtak nyugtát. (Szatmáry eközben a Mészáros- és Matolcsy-közelbe került MKB Bank két pénztárától összesen havi 2,5 millió forinthoz juthat egy trükkös megoldás segítségével.)

Szatmáry tehát most, a Világgazdaságnak nyilatkozva megfeddte a CBA nagyhatalmú urát. Szerinte az, amit Balfauf csinál, ez a modell olyan ügyeskedés, amely aláássa a kormány elmúlt évekbeli erőfeszítéseit arra, hogy megpróbálja a hazai láncokat, boltokat pozícióban tartani a multi térnyerésével szemben.

Az eddigi kereskedelmi biztos (akinek a közvetlen főnöke a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János volt, de Lázár távozott, így kérdéses, hogy Szatmáry megbízatását meghosszabbítják-e) jelezte azt is, hogy többféle tervezet van az asztalon arra, hogy bezárják a CBA-sok által kihasznált kiskaput.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik