Gazdaság

Akciós, de méregdrága csúcsmobilokat kapnak a képviselők

Több képviselő vadiúj iPhone X-szel és annak dobozával együtt ült be a parlament alakuló ülésére. Mint kiderült, egy bruttó 660 millió forintos közbeszerzés keretében jutottak hozzá a csúcskategóriás mobilokhoz – írta meg az Index.  A lap szerint a képviselők nemcsak új telefont, hanem új laptopokat is kaphatnak, ha kérnek. Az előző ciklusban használt Lenovo TP L560-as eszközöket Dell 5480-ra fogják cserélni nagyjából egy hét múlva.

A képviselők eszközcseréje úgy néz ki, hogy a mandátumot szerzett politikusokat néhány nappal az eskütételük előtt e-mailben kereste fel a parlament technikai részlege. A képviselők a 64 gigás iPhone X és a Samsung Galaxy 8-as közül választhattak. Aki időben reagált, az már az eskütétel napján egy aláírás fejében át is vehette a készüléket.

Az Index szerint a 250 iPhone X darabját 271 ezer plusz áfáért szerezték be, az bruttó 344 ezer. Ugyanezt az egyszeri ember az Apple online boltjában 380 ezerért kapja meg, a képviselők 10 százalék kedvezménnyel kaptak készüléket a Telekomtól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik