Gazdaság

Mészáros lánya beült a Mátrai Erőműbe

Mészáros Beatrix, Mészáros Lőrinc lánya lett a Mátrai Erőmű felügyelőbizottságának elnöke – értesült a Népszava a keddi tisztújító közgyűlés nyomán.

Amint arról a 24.hu-n is beszámoltunk, a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó OPUS-csoport kizárólagos és teljes körű irányítást szerzett a Mátrai Erőmű fölött, miután a Gazdasági Versenyhivatal, valamint a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal jóváhagyásával 85 százalékra növelte tulajdonrészét a Mátra Energy Holding Zrt-ben, amely a Mátrai Erőmű 72,66 százalékos részvénycsomagját birtokolja.

A gyárat évtizedekig irányító Valaska József az előzetes értesüléseket igazolva a felügyelőbizottság éléről átkerült az igazgatóság elnöki székébe, amely átvette a tényleges irányítási feladatokat. A cseh tulajdonostársak befolyása egy fb-tagsági helyre szűkült, az igazgatóságban pedig helyet kapott a 26 százalékot birtokló állami MVM is.

A Népszava emlékeztet, hogy a Mátrai Erőmú 17 százalékkal részesedik a magyar villamosenergia-termelésből, ezzel a második Paks után. A lap úgy tudja, hogy a váltáskor bizonytalanná vált kétszer 20 megawattos napelemes fejlesztés meg fog valósulni az erőműben.

Kiemelt kép: MTI/Komka Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik