Gazdaság

45 ezer plusz áfa – ennyibe kerül egy óvodának a honvédelmi intézkedési terv

Tűz- és munkavédelemmel foglalkozó cégek hetek óta árajánlatokkal bombázzák az óvodákat és az iskolákat: a megadott adatok alapján bármilyen intézménynek elkészítik a honvédelmi intézkedési tervet – írja a Magyar Nemzet.

A kormány szerint a terrorveszély miatt van szükség az iskolákban és az óvodákban a honvédelmi intézkedési tervre, aminek elkészítése azonban komoly pénzbe kerül, ha az adott intézménynél senki nem akad, aki vállalni tudná az újabb adminisztrációs terhet.

A Magyar Nemzet azt írja, a munka- és tűzvédelmi cégek nem verik nagy dobra, hogy foglalkoznak honvédelmi intézkedési tervekkel is, amelyik vállal ilyet, nem mindig tünteti fel a honlapján.

Valami nem stimmel az iskolák honvédelmi tervével
A kormány a NATO-ra mutogat, pedig a honvédelmi intézkedési terv közel sem új fogalom: már négy éve is létezett, csak akkor még nem hivatkoztak a migrációs válságra.

A lap birtokába került egy ajánlat, ami szerint egy kelet-magyarországi kistelepülés óvodájánál 45 ezer forint plusz áfáért ajánlkozott a terv elkészítésére egy cég. Az óvodavezető azt mondta, mindenképp élni fog a lehetőséggel.

A tarifa általános iskola esetén 65 ezer, középiskolánál, szakiskolánál 85 ezer forint plusz áfa. Ha valaki esetleg kinyomtatva kéri a tervet, annak további 15 ezer forintot kell fizetnie.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Nemes János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik