Gazdaság

Orbán vejének egykori üzlettársa csinálhat bulinegyedet Óbudán

Óbudán hozna létre új bulinegyedet Tiborcz István egykori üzlettársa, miután a Belvárosban lassan jönnek össze a dolgai – olvasható az e heti HVG-ben.

Erdei Bálint, akit mostanában csak Tiborcz Mészáros Lőrinceként emlegetnek, két nappal az előtt alapította meg a Kapu a promenádhoz nevű cégét, hogy az óbudai önkormányzat úgy döntött, még nem hirdet eredményt a Kolosy téri piac hasznosítására kiírt pályázaton.

Erdei a bulinegyedben működő Fogasháznak és az Instantnak csak az épületét tulajdonolja, a Hard Rock Hotelt pedig csak 2019-ben adja át. Így a pályázáshoz szükséges referenciát egy hamburgeresben találta meg, az óbudai piaccsarnok üzemeltetésére létrejött cégben tulajdonrészt adott a Kolosy tér melletti hamburgerező üzemeltetőinek. Ezek szerint szinte biztos lehet abban, hogy a választások után az ő érdekeltségét kiáltják ki győztesnek, írta a lap.

Mindez egybevág a 24.hu március eleji cikkével, amelyben azt írtuk: információink szerint Erdei Bálintnak a cége lehet a befutó, aki Tiborcz Istvánnal együtt alapítója volt az Eliosnak, de nem venné ki jól magát, ha az országgyűlési kampány közepén hirdetnék ki győztesként.

A piac mielőbbi bérbeadása abból a szempontból kívánatos lenne, hogy havonta kétmilliósnál nagyobb veszteséget termel az önkormányzatnak. Arról már két éve, 2016 márciusában döntött az önkormányzat, hogy felülvizsgálja a 2012-ben felújított és átadott létesítmény hasznosítását, majd az is eldőlt, hogy külső üzemeltetőt vonnak be.

Az óbudai szabályozás új bulinegyed létrehozását teszi lehetővé: a Szépvölgyi út – Lajos utca – Nagyszombat utca – Kecske köz négyszögre nem vonatkoznak a késői nyitvatartási és alkoholárusítási tilalmak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik