Gazdaság
szép-kártya (szép-kártya)

200 ezer SZÉP-kártyás bukott 1,3 milliárdot

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2017. 06. 08. 12:37

A számlákról már eltűntek a pénzek, a visszautalásra még várni kell.

 

A két évvel korábbihoz képest idén 45 százalékkal magasabb összeg maradt kihasználatlanul a SZÉP-kártyákon – írja az Azénpénzem.hu. Idén kétszázezren buktak 1,3 milliárd forintot. Ez az összeg elvész a kártyabirtokosok számára. A munkáltatóknak a bankok a hónap végéig utalják vissza. Arról, hogy a pénzt mire használják, a cégek döntenek.

 

A cégek által legáltalánosabban kínált cafeteria, a SZÉP-kártya, amit a munkavállalók sokszor akkor is választanak, ha nem tudják kihasználni. A munkáltatónak a visszautalt összeget bevételként kell könyvelnie. Sok cég ezt egyszerűen zsebre teszi, mert az nehézkes, hogy annak osszák vissza a pénzt, aki nem használta fel. Adatvédelmi okból erről a kártyakibocsátó bank nem küldhet listát. Ha mégis visszatöltenék a maradékot a kártyákra, akkor az  idei szabályok szerint juttatásként kell adózni utána.

A SZÉP-kártya hatása a belföldi turizmusra tavaly jelentősebb volt, mint korábban bármikor: a szálláshelyi költések tavaly elérték a 18,5 milliárd forintot, ami a belföldi szállásdíjbevételek egyötöde. A kártya népszerűsége a munkáltatók körében is növekedett: 2016-ban az előző évinél 10,6 százalékkal magasabb összeget, 100,1 milliárd forintot utaltak rá a munkáltatók.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.